Strudel cu mere si crema de vanilie

de micki in Dulciuri, 28 Feb 2010 | 9219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj
  • 5 mere mari
  • 150 gr de biscuiti(eu am folosit cu cereale)
  • zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri mari)
  • nuca,stafide,scortisoara
  • o lamaie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita de amidon
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • un pahar cu lapte  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si crema de vanilie:

 

Se sfarama bine biscuitii,se pun stafidele la inmuiat(eu am folosit apa cu putina esenta de rom),se rad merele apoi se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Se intinde foietajul se aseaza deasupra biscuitii sfarmati,peste biscuiti, marul ras.

Se adauga si zaharul in ploaie,nuca si stafidele.Se completeaza cu scortisoara,apoi se inchide bine strudelul.Se unge cu putin lapte si se da la cuptor pentru circa 40 minute la 180 grade.Se serveste cu crema de vanilie pe care o pregatim astfel:

Se amesteca zaharul cu galbenusurile si cu amidonul.Se adauga si laptele incalzit in prealabil,apoi esenta de vanilie.Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana da un clocot.Se ia de pe aragaz si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

micki 1

28.02.2010, 19:29

E ffff bun...am un prieten care a papat singur unul intreg!

Rocsi 1

28.02.2010, 21:00

pare foarte bun

ionix 1

01.03.2010, 09:35

sigur e delicios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crusta crocanta de nuci